Tentoonstelling met lisianthus Kasteel van Groot-Bijgaarden

Tentoonstelling lisianthus Kasteel van Groot-Bijgaarden

Van 5 april tot 5 mei 2013 is in Kasteel van Groot-Bijgaarden de 10e tentoonstelling Floralia Brussels te bezichtigen. Op deze bloembollententoonstelling vindt ook een indoor tentoonstelling plaats, waar elke week een aantal soorten bloemen in de spotlight worden gezet. Ook lisianthus komt hier aan bod.

Op het 14 hectaren grote park is een presentatie weggezet van bijna alle voorjaarsbloembollen die men zich bedenken kan. Op het gehele park zijn handmatig meer dan 1 miljoen bloembollen geplant door de medewerkers van het kasteel Groot–Bijgaarden.

Toparrangeurs
In de grote gerenoveerde serre is een 1000 m² binnentuin met bloemperken, waarin veel grote arrangementen van snijbloemen geëxposeerd worden. Op iedere vrijdag zal het thema veranderen en de bloemstukken ververst worden. Dit wordt verzorgd door toparrangeur Hans Danko, hij zal iedere vrijdag aan het werk te zien zijn. In totaal gebruikt hij 10.000 snijbloemen in meer dan 150 verschillende bloemstukken. In de Kapel en de Donjon zullen aparte shows te zien zijn.

Kijk voor meer informatie op www.floralia-brussels.be/nl/floralia